Het anti-AGE-dieet

Op 28 april 2014 was Helen Vlassara in Amsterdam om haar boek te promoten en te vertellen over het belang van AGEs

 

Persbijeenkomst met Helen Vlassara

Op 28 april 2014 gaf Helen Vlassara op uitnodiging van uitgeverij CocoBooks een perspresentatie in Amsterdam over haar onderzoek naar de schadelijke effecten van AGEs uit voeding. Naast Vlassara gaven de drie belangrijkste Nederlandse wetenschappers op het gebied van AGEs en gezondheid uitleg over hun onderzoeksbevindingen. Hier de video’s van hun presentaties.

 

Prof. dr. Bruce Wolffenbuttel

(Universiteit Groningen) vertelt over AGE-remmers en AGE-breakers: experimentele medicijnen tegen AGEs. Hier vind je het videoverslag.

 

Prof. dr. Casper Schalkwijk

(Universiteit Maastricht) vertelt over zijn onderzoek naar de gezondheidseffecten van AGEs die in het lichaam worden gevormd en onthult het AGE-gehalte van de frikadel… Hier vind je het videoverslag.

 

Prof. dr. Andries Smit

(Universiteit Groningen) komt zijn AGEreader demonstreren, een apparaat waarmee binnen 30 seconden kan worden bepaald in welke mate iemand kampt met AGEs in de huid. Smit legt uit waarom de uitslag een voorspellende waarde heeft voor onder meer hart- en vaatziekten. Alle genodigden kunnen een AGE-bepaling laten doen. Hier vind je het videoverslag.