Het anti-AGE-dieet

“Een revolutionaire methode om jong, gezond en slank te blijven”

 


Helen Vlassara, uniek talent

Na het behalen van het doctoraat in de Geneeskunde in Athene, Griekenland verhuisde dr. Helen Vlassara naar Manhattan, New York, waar ze zich specialiseert in Endocrinologie aan de Universiteit van New York. De eerste twintig jaar van haar carrière wijdt ze aan onderzoek bij de vooraanstaande The Rockefeller University in New York. Ze behoort al snel tot de top van het moleculaire en translationele onderzoek wereldwijd. Daarna zet ze haar werk voort als hoogleraar aan de Icahn Medical School van het Mount Sinai Ziekenhuis in Manhattan, NY. Hoewel ze werkt in de voorhoede van de fundamentele wetenschap verliest ze nooit haar belangrijkste doel uit het oog: het verlichten van menselijk lijden. Ze doet belangrijke ontdekkingen op het gebied van de moderne epidemieën, zoals diabetes, hart- en vaatziekte en de ziekte van Alzheimer. Dr Vlassara werkt zowel aan nieuwe diagnosemethodes als therapieën. Ze heeft op dit moment meer dan een dozijn patenten op haar naam staan.

 

Uitvoerig wetenschappelijk getest

Heleen Vlassara is een van de weinige vrouwen die binnen de wetenschap in Amerika de top heeft bereikt. Uniek is dat haar onderzoek 35 jaar lang ononderbroken onafhankelijk is geweest van derde geldstromen. Ze heeft 3 Universitaire leerstoelen en ze is buitengewoon hoogleraar Diabetes en Veroudering. Ze was de eerste wetenschapper die het risico aantoonde van hoge concentraties AGEs in het moderne dieet. Ze heeft bewezen dat deze AGEs de missing link zijn tussen voeding enerzijds en diabetes, obesitas en dementie anderzijds. Gefrustreerd door de trage ontwikkeling van geneesmiddelen tegen AGEs formuleerde ze een veilige, eenvoudige en goedkope manier om deze ziekten te voorkomen en terug te draaien: het anti-AGE-dieet. Ze testte het dieet uitvoerig in klinische studies. Daarom weten we nu dat het werkzaam is en doeltreffend. Met het schrijven van haar boek ‘Het anti-AGE-dieet’ wil ze zoveel mogelijk mensen een instrument geven waarmee ze zelf hun gezondheid kunnen verbeteren.

 

Helen Vlassara (MD) heeft talloze onderscheidingen voor haar werk ontvangen en is genomineerd voor de National Academy of Science. Ze is auteur en co -auteur van bijna 300 wetenschappelijke publicaties.